Doctorsculpt

Acnétherapie

Wat houd een Acnétherapie in?

Acnétherapie is per patiënt en per vorm van acne verschillend. Het accent van de behandeling ligt in alle gevallen op het reinigen van de huid. Het doel is om ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen.

Er zijn veel verschillende soorten van acné en ook al is acné een aandoening die zich over het hele lichaam verspreid, er zijn verschillen in de manier waarop het zich uit. Acné kan anders voorkomen dan de voorbeelden hieronder beschreven.

Acné wordt veroorzaakt wanneer de poriën van de huid verstopt raken met bacteriën, olie of dode huidcellen. Elke porie op de huid leidt naar een haarzakje en een talgklier. Talgklieren produceren talg (een soort olie) wat via het haarzakje door de porie op de huid beland. Acné wordt niet veroorzaakt door slechte hygiëne, maar het reinigen van de huid dagelijks en wekelijks exfoliatie toepassen helpt de poriën om niet verstopt te raken.

Wat zijn de oorzaken van acné?
De meest voorkomende oorzaken van acne zijn de puberteit en hormonale veranderingen. Stress is ook een oorzaak, net als de huidverzorgingsproducten die gebruikt worden en genetica. Vrouwen kunnen vaker last krijgen van acne in verband met hormonen – dit kan komen door zwangerschap, ongesteldheid of als een vrouw last heeft van het Polycysteus Ovarium Syndroom

Hoe behandelen wij Acné?

Omdat acné niet behandeld kan worden in een enkele behandeling hebben wij hiervoor de Acné Therapy ontwikkeld. Dit is een uniek behandeltraject bestaand uit een reeks verschillende behandelingen zoals, dieptereinigingen, peelings en microneedling.

Tijdens een kosteloze intake wordt er een huidanalyse gedaan. Hier vanuit wordt er een uniek behandeltraject gemaakt en worden de uiteindelijke kosten in kaart gebracht.

Tijdsduur

45 minuten 

Voor een optimaal resultaat

Het traject bestaat doorgaans uit 6-8 behandelingen.

Interval

3-4 weken

Nazorg

Gedurende 24 uur kun je geen andere huidverzorgingsproducten gebruiken vanwege het risico op een allergische reactie. Dit geldt ook voor make-up. Je mag alleen de speciale producten gebruiken die bij de behandeling horen.

  • Vermijd gedurende 24 uur sporten, fysieke inspanning en sauna (vanwege het zweten).
  • Vermijd ook zwemmen en het nemen van een bad.
  • Na minimaal 6 uur kun je wel douchen, zolang je het stromen van zeepwater over je gezichtshuid vermijdt.
  • Drink gedurende 24 uur minimaal 2 liter water of kruidenthee.
  • Na 24 uur kun je weer make-up gaan gebruiken.
  • Gebruik ten tijde van de behandeling altijd een product met een spf 50.
  • Vermijd de zon(nebank), sauna en chloorbaden. Je huid is herstellende en daardoor gevoelig voor schadelijke Uv-straling.

Wil u weten of deze behandeling effectief is voor u? In een gratis en vrijblijvend intakegesprek nemen we de mogelijkheden met u door!

Doctorsculpt

Online
Afspraak
maken.

Doctorsculpt

Openingstijden

Indien u vragen heeft helpen wij u graag!
Onze webcare medewerker staat klaar voor u van Ma t/m Vr tussen 12.00-18.00

Contactgegevens

Entrada 500 Etage 4 nummer 16

1115 SE Amsterdam Duivendrecht

Telefoonnummer

E-mailadress

KvK nummer

80116000