Doctorsculpt

Hair Growth & Fix Therapy

Hair growth & Fix Therapy Treatment

De Hair Growth & Fix Therapy is speciaal ontwikkeld om diverse hoofdhuid problemen tegen te gaan tevens activeert het de haarzakjes om weer gezonde haren te produceren waardoor het volume van het haar verbeterd wordt.  Door onze jarenlange ervaring weten we dat bijna 90% van alle mannen en vrouwen vroeg of laat te maken krijgt met hoofdhuidproblemen zoals: Haarverlies, dunner wordend haar,Roos, psoriasis, seborrheic dermatitis, Eczeem of een droge hoofdhuid. We willen graag een totaaloplossing bieden aan onze gasten en daarom zijn we gestart met het bieden van de  Hair Growth & Fix Therapy.

De behandeling stimuleert de haargroei en bevorderd een gezonde bloedsomloop wat resulteert in een gezonde hoofdhuid.

Doctorsculpt streeft naar de beste zorg en persoonlijk advies en is gespecialiseerd in de behandeling van haaruitval, herstel haargroei en juiste verzorging in de van haren de vrouw. Doctorsculpt is er voor haaruitval preventie, stimulering van de haarwortels en herstel van uw haargroei. Het hoofdbestanddeel van Hair Growth & Fix Therapy zijn peptides,vitamines en aminozuren die het kwaliteit van de hoofdhuid verbetert, deze zijn nodig voor haargroei en ook groeifactoren die follikels aanzetten tot het produceren van haar. De producten en behandeltechnieken zijn door Doctorsculpt zelf ontwikkeld waardoor wij de kwaliteit en veiligheid van de behandeling kunnen waarborgen.

De producten die worden gebruikt zijn niet schadelijk,vegan, 100 % natuurlijk, vrij van siliconen en parabenen.
Vooraf de behandeling wordt er een grondige hoofdhuid analyse gemaakt om zo het haartype en conditie van het hoofdhuid te bepalen. Hierna wordt er een indicatie gegeven van het aantal behandelingen en geadviseerd over de verzorging van uw haar.
De behandeling is een vernieuwde en uitgebreidere versie van de Mesotheray Hair, tijdens deze nieuwe behandeling ondergaat het hoofdhuid een grondige detox en worden hierna alle vitamines,peptides en bouwstoffen ingesluisd. Hierna volgt een behandeling met low laser therapy. Uit recent onderzoek is gebleken dat low lasertherapy de haargroei met 40% stimuleert. Bacterien doodt en de bloedsomoop bevordert.

We adviseren de Hair Growth & Fix Therapy wanneer u last heeft van een van de onderstaande hoofdhuidproblemen

Roos

Bij roos is er sprake van een overmatige productie van huidcellen. Miljoenen mensen hebben deze chronische aandoening. De onmiskenbare symptomen van roos zijn witte, vette uitziende schilfers van dode huid die de haren en schouders bedekken, en een jeukende, schilferige hoofdhuid.

Vette hoofdhuid
Vette hoofdhuid, gekenmerkt door een toestand van overactieve talgklieren. Hiernaast spelen leeftijd, geslacht en individuele hormoonspiegels een rol.

Seborrheic Dermatitis
Een vette hoofdhuid heeft de neiging het meeste last te hebben van roos, omdat een vette hoofdhuid de groei van gist ondersteunt. Seborrheic Dermatitis, of vette hoofdhuid/haar, komt niet alleen voor tijdens de tienerjaren maar ook op latere leeftijd. Er is een duidelijke toename in het aantal mensen met een vette hoofdhuid, vooral bij oudere mannen en vrouwen. Waarschijnlijk is dit hormoongerelateerd.

Droge hoofdhuid
Gekenmerkt door een strak gevoel van de hoofdhuid en droge huidvlokken die van de hoofdhuid vallen. De meest voorkomende oorzaken van een droge hoofdhuid zijn het klimaat, zwembaden, blootstelling aan de zon en agressieve shampoos die de natuurlijke talg op de hoofdhuid oplossen en teveel vocht onttrekken.

Psoriasis
Psoriasis is een chronische (langdurige) huid- en hoofdhuid ziekte. Psoriasis ontstaat wanneer huidcellen zich snel vermenigvuldigen onder het oppervlak van de huid en zich ophopen op het oppervlak voordat ze de kans krijgen om te volgroeien. Meestal duurt huidcelvernieuwing ongeveer een maand, maar met psoriasis vindt het proces slechts in een paar dagen plaats. Psoriasis zorgt voor een dikke rode ontstoken huid, bedekt met zilverachtige schubben, die meestal jeuken en pijnlijk aanvoelend. Psoriasis wordt verondersteld te worden veroorzaakt door voornamelijk een immuunstoornissen, genetische afwijkingen, infecties, stress of medicatie. Psoriasis lijkt iets vaker voor te komen bij vrouwen dan bij mannen.

Haarverlies
Een veelvoorkomende oorzaak van haaruitval bij vrouwen is telogeen haarverlies. Hierbij volgt het haar de normale haargroeicyclus niet meer. Bij telogeen haarverlies stoppen ineens heel veel haren tegelijkertijd met groeien. De haren komen in de overgangsfase en vervolgens in de rustfase, ook wel de telogene fase. Wanneer de haren in de telogene fase komen, vallen ze na gemiddeld vier maanden allemaal tegelijkertijd uit.

Acuut telogeen haarverlies
Er is een acute vorm en een chronische vorm van telogeen haarverlies. De acute vorm van telogeen haarverlies kan worden veroorzaakt door een plotselinge of heftige lichamelijke verandering. Denk bijvoorbeeld aan een bevalling, ernstige ziekte (bijvoorbeeld kanker), sterk verminderde voedselinname, operatie onder narcose, stress, bloedingen of een periode met hoge koorts.

Chronisch telogeen haarverlies
Als het haarverlies langer dan zes maanden aanhoudt, spreek je van chronisch telogeen haarverlies. De bekendste oorzaken hiervan zijn: schildklierafwijkingen, bloedarmoede, bepaalde geneesmiddelen (zoals bloedverdunners, maagzuurremmers, pijnstillers, bètablokkers en chemotherapie), overmatige inname van vitamine A en ziekten aan de alvleesklier, lever en nieren. Telogeen haaruitval kan ook worden veroorzaakt door psychische stress. Een grote aanwezigheid van de stresshormonen cortisol en adrenaline kunnen namelijk de eiwitten in de haren aantasten. Gevolg is dat er zich melkzuur ophoopt in de haarzakjes, waardoor het haar zwakker wordt en sneller uitvalt.
hormoonhuishouding. Je oestrogeen- en progesteronspiegels dalen dan en je krijgt een relatief hogere testosteronspiegel. Ongeveer drie tot zes procent van de vrouwen jonger dan dertig lijdt aan erfelijke haaruitval. Boven de leeftijd van zeventig jaar heeft bijna elke vrouw een minder volle haardos.
Het blijkt dat leeftijdsgebonden haarverlies wordt beïnvloed door dezelfde factoren die ervoor zorgen dat je grijs wordt. In dit verouderingsproces wordt niet alleen de haar dunner, maar groeien er ook minder haren uit één haarzakje. Dit proces wordt beïnvloed door:

Erfelijke factoren.
Hormonale factoren. Met name de omzetting van het mannelijk hormoon testosteron in dihydrotestosteron (DHT) speelt hierin een hoofdrol. Er zijn aanwijzingen dat deze hormonen de belangrijkste rol spelen in dunner wordend haar. Milde ontstekingen. Deze spelen in alle verouderingsprocessen een rol.
Denk hierbij aan roken, uv-straling en voedingsgewoonten.
Psychische stress. Met name langdurige stress speelt een rol in de stofwisseling van de huid en de haren.

Alopecia areata: pleksgewijze haaruitval of kaalheid
Alopecia areata is een aandoening waarbij de haarwortels op bepaalde plekken van de huid zijn aangetast, waardoor je één of meer ronde kale plekken krijgt. Meestal blijven de kale plekken beperkt tot de hoofdhuid, maar het kan in principe in alle behaarde lichaamsgebieden voorkomen. In de meeste gevallen herstelt de haargroei binnen enkele maanden tot jaren vanzelf. In sommige gevallen komt het haar niet meer terug of ontstaan er nieuwe kale plekken. Wanneer de gehele lichaamsbeharing verdwijnt spreek je van alopecia universalis of generalisata.
Hoe deze aandoening precies wordt veroorzaakt is onbekend, maar het kan te maken hebben met auto-immuunaandoeningen. Wanneer niet alleen je hoofd, maar zelfs je gehele lichaam haarvrij is, spreek je van alopecia universalis.

Alopecia androgenetica: haaruitval door gevoeligheid voor het hormoon DHT
Een andere veelvoorkomende oorzaak van haaruitval of kaalheid bij vrouwen is alopecia androgenetica. Alopecia androgenetica ontstaat doordat de haarzakjes gevoelig zijn voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Wanneer te veel van het mannelijke hormoon testosteron wordt omgezet in DHT, verzwakt dit het haarzakje, wat kan leiden tot haaruitval. Testosteron wordt weliswaar het mannelijk hormoon genoemd, maar het heeft ook bij vrouwen een belangrijke functie. De gevoeligheid van de haarzakjes voor DHT is voor zowel mannen als vrouwen erfelijk bepaald.
Door de inwerking van DHT verzwakt het haarzakje en wordt de groeifase verkort van drie tot vijf jaar naar enkele maanden. Na elke groeifase wordt de nieuwe haar die uit het haarzakje groeit dunner, totdat het haarzakje afsterft en er geen haar meer terugkomt. Ook groeien er steeds minder haren uit een haarzakje. Wanneer dit bij veel haarzakjes gebeurt, dan wordt je haar steeds dunner. Het patroon van alopecia androgenetica is bij vrouwen anders dan bij mannen. Dat komt omdat de haarzakjes bij vrouwen minder gevoelig zijn voor DHT. Ook zijn de haarzakjes bovenop het hoofd bij vrouwen gevoeliger voor DHT; bij mannen zijn dat de haarzakjes in de “inhammen” en op de kruin.

Frontale fibroserende alopecia: gelokaliseerde vorm van kaalheid aan de voorste haargrens
Frontale fibroserende alopecia (FFA) komt bijna alleen voor bij postmenopauzale vrouwen boven de leeftijd van 50 jaar. Bij deze vorm van haaruitval gaat het om een gelokaliseerde vorm van kaalheid aan de voorste haargrens, die vaak gepaard gaat met verlittekening. Hoe FFA precies ontstaat, is nog niet bekend. Gedacht wordt aan een auto-immuunreactie, maar daarnaast wordt een verband gelegd met het gebruik van synthetische UV-filters, zoals Oxybenzon. Ook lijkt frontale fibroserende alopecia verband te houden met de aandoening lichen planus. Dit is een ontstekingsziekte waarbij de (hoofd)huid is aangedaan.
Traumatische alopecia: haarverlies veroorzaakt door externe factoren
Deze vorm van haarverlies bij vrouwen is het gevolg van externe factoren met een schadelijk (traumatisch) effect op de haarzakjes. Denk aan factoren als het permanenten, verven of te strak vastbinden van het haar. Het haar beschadigt hierdoor en breekt sneller af. De afgebroken haren kunnen vervolgens uitvallen, waardoor er in verhouding meer haren uitvallen dan aangroeien.

Bij kanker
Haaruitval is een van de bekendste bijwerkingen van de behandeling van kanker. Deze haaruitval is bijna altijd tijdelijk. Toch is het voor veel vrouwen heel moeilijk wanneer zij hun haar verliezen.
Niet iedere vrouw die een chemokuur of bestraling krijgt, zal haar haren verliezen. Dat hangt samen met:
Of je bestraling of een chemokuur krijgt.
Welk medicijn je krijgt.
Welke dosering van het medicijn je krijgt.
Of je nog andere medicijnen krijgt.

Haaruitval bij bestraling
Als je bestraald wordt, raak je alleen haar kwijt op de plek die bestraald wordt. Als dat je hoofd is, kun je je hoofdhaar of je wenkbrauwen verliezen. Hoeveel haar uitvalt, hangt af van de hoeveelheid straling die je krijgt en de grootte van de plek die bestraald wordt. Je merkt het meestal twee tot drie weken na de eerste behandeling.

Haaruitval bij chemotherapie
Haaruitval bij chemo is voor iedereen verschillend. Niet alleen hoeveel haar je verliest, maar ook waar en hoe snel je haren verliest kan verschillen van geval tot geval. Dit hangt af van een aantal factoren die niet allemaal bekend zijn. Vandaar dat je niet van tevoren kunt voorspellen of je haar uit zal vallen. Wel kun je kijken hoe groot de kans is dat je je haar zult verliezen. Dat doe je door te kijken naar de soort chemokuur en de hoeveelheid medicijnen die je krijgt.
Bij een chemokuur begint het haarverlies meestal 10 tot 17 dagen na de eerste behandeling. Sommige mensen zeggen dat ze enkele dagen eerder een soort ‘haarpijn’ voelen, alsof iemand hun haar in een paardenstaart heeft gedaan en die te strak aantrekt.Er zijn ook andere medicijnen waardoor je je haar kunt verliezen. Als je prostaatkanker of borstkanker hebt, krijg je soms hormonen toegediend. Hierdoor kan je haar wat meer gaan uitvallen.

Haargroei na chemotherapie
Na het beëindigen van een chemokuur groei het haar meestal vanzelf weer terug. Wel vertellen veel mensen dat het een wat andere structuur heeft dan voor de behandelingen. Als er sprake is van medicatie kan het zijn dat het haar minder krachtig wordt. Het kan dan zinvol zijn om de haarzakjes te ondersteunen met een behandeling Hair growth & fix therapy,dit  bevat een natuurlijk preparaat dat voedingsstoffen zoals mineralen, vitamines en vetzuren voor de haarzakjes bevat.

Voor een optimaal resultaat
Wij adviseren de Hair Growth & Fix Therapy in een kuurvorm van 6 behandelingen. Dit is een gemiddelde indicatie. Dit kan per persoon en per haartype verschillen. Tijdens een intake zal de specialist passend advies kunnen geven.

Interval
2 weken

Nazorg

Gedurende 24 uur de hoofdhuid vrij laten ademen en het krabben vermijden. Vermijd 24 uur na de behandeling zo veel mogelijk contact direct zonlicht. Wij adviseren tot 2 weken na de behandeling geen zonnebank te bezoeken. Bezoek gedurende drie dagen na de behandeling geen sauna of een chloorhoudend zwembad. Eventuele kleine complicaties die kunnen voorkomen zijn roodheid. Tijdens uw behandeltraject is het noodzakelijk dat u thuis 2 maal weeks gebruik maakt van de Scalp & Fix Solution. Dit zit tevens inbegrepen bij aanschaf van een kuur

Wil u weten of deze behandeling effectief is voor u? In een gratis en vrijblijvend intakegesprek nemen we de mogelijkheden met u door!

Doctorsculpt

Online
Afspraak
maken.

Doctorsculpt

Openingstijden

Indien u vragen heeft helpen wij u graag!
Onze webcare medewerker staat klaar voor u van Ma t/m Vr tussen 12.00-18.00

Contactgegevens

Entrada 500 Etage 4 nummer 16

1115 SE Amsterdam Duivendrecht

Telefoonnummer

E-mailadress

KvK nummer

80116000