Doctorsculpt

BioPulse Therapy

BioPulse Therapy

Biopulse is een behandeling die zich richt op het extracellulaire weefsel wat zich rondom de cellen bevindt. Normaliter is het extracellulaire weefsel haast niet te behandelen en blijven heel veel gifstoffen en afvalstoffen opgeslagen in huid- en spierweefsel. Deze gifstoffen en vrije radicalen zorgen voor cel sterfte en huidveroudering.

Voordelen BioPulse Therapy behandeling:

 • zorgt voor verstrakking van de gezichtsspieren (natural face-lifting)
 • spoelt het extracellulaire weefsel van
 • huid en spieren schoon met een vitamine C 20% oplossing
 • zorgt voor oxygenatie door het vervoeren van zuurstofrijk bloed naar alle lagen van de huid
 • vergroot de effectiviteit van overige
 • huidverbeterende behandelingen zoals
 • bv een Microneedling of fruitzuurpeeling behandeling.

Wat kan men bereiken met BioPulse Therapy?
Lifting van gezichtscontouren
Gladdere huid
Gladstrijken van lijntjes
Verhelderen van hyperpigmentatie / melasma
Fijnere poriënstructuur
Vermindering van talgverstoppingen
Gezondere en stralende huid

Bevat het synthetische stoffen?
Nee, de behandeling is volledig natuurlijk. We gebruiken tijdens de behandeling een speciale mix van natuurlijke stoffen, die verschillende processen op gang brengen. Het stimuleert het lichaam van binnenuit, en maakt gebruik van lichaamseigen reacties. Omdat we stoffen gebruiken die het lichaam direct herkent, is de behandeling zeer effectief.

Hoe werkt het?
Het masker bestaat uit twee bioactieve poeders en een activator. Na het aanbrengen, activeert het masker transferase, een overdrachtsenzym die het lichaam o.a. aanzet om zuurstofrijk bloed naar de epidermis te vervoeren. Dit kan een oxygenatie effect geven, waarbij een netwerk van kleine rode bloedvaatjes in de huid te zien is. Dit is een zeer positief, uniek en niet schadelijk effect. Zuurstofrijk bloed is namelijk helderrood van kleur, het vervoeren van dit zuurstofrijke bloed naar de epidermis kan daardoor tijdelijk zichtbaar zijn.

Effectiviteit
ANTI-AGING
Oxygenatie door zuurstofrijk bloed te vervoeren naar de epidermis, via bloedvaatjes en haarvaatjes – stimulatie en verstrakking van de spieren en gezichtscontouren (lifting) – stimulatie van collageenprocessen (aanmaak en regulatie van collageen 1 en 3) – verhoogde opname van peptiden, vitaminen en aminozuren door de huidcellen – verhoogd het energieniveau in de (stam)cellen, waardoor de levensduur van de (stam)cel verlengt wordt – verhelderen van hyperpigmentatie

PUISTJES / ONZUIVERE HUID
Toename van zuurstof in de huid van binnenuit, waardoor bacteriën zoals P.acnes geremd worden – verwijderd dode huidcellen en ontdoet verstopte poriën van de blokkades die de porie afsluiten – reguleert en normaliseert de talgproductie

STRESS
Wegspoelen van gifstoffen en vrije radicalen uit cellen en omliggend weefsel – afvoeren van gifstoffen d.m.v. de activatie van het lymfesysteem – afbreken en bestrijden van vrije radicalen d.m.v. antioxidanten

Wat gebeurt er na de behandeling?
De huid kan na de behandeling rood zijn, en er kan een plasma effect (oxygenatie) zijn. Dit is een teken dat de behandeling goed zijn werk gedaan heeft. De roodheid is meestal binnen enkele uren weg, maar in de dagen na de behandeling kan de huid nog af en toe wat rozig zien op de delen waar het masker is aangebracht.

Voor een optimaal resultaat
Een kuur van een aantal behandelingen geeft het beste resultaat. Hoe deze kuur eruitziet ligt aan het huidprobleem. Een kuur wordt op maat gemaakt (op basis van de huidconditie), je ontvangt voorafgaande aan de kuur altijd een overzicht van de kosten en de duur.

Interval
Te bespreken

Nazorg

Gedurende 24 uur kun je geen andere huidverzorgingsproducten gebruiken vanwege het risico op een allergische reactie.

 • Dit geld ook voor make-up. Je mag alleen de speciale producten gebruiken die bij de behandeling horen.
 • Vermijd gedurende 24 uur sporten, fysieke inspanning en sauna (vanwege het zweten).
 • Vermijd ook zwemmen en het nemen van een bad. Na minimaal 6 uur kun je wel douchen, zolang je het stromen van zeepwater over je gezichtshuid vermijdt.
 • Drink gedurende 24 uur minimaal 2 liter water of kruidenthee.
 • Na 24 uur kun je weer make-up gaan gebruiken.
 • Gebruik ten tijde van de BioPulse
 • Therapy altijd een product met een spf 50.
 • Vermijd de zon(nebank). Je huid is herstellende en daardoor gevoelig voor schadelijke Uv-straling.

Wil u weten of deze behandeling effectief is voor u? In een gratis en vrijblijvend intakegesprek nemen we de mogelijkheden met u door!

Doctorsculpt

Online
Afspraak
maken.

Doctorsculpt

Openingstijden

Indien u vragen heeft helpen wij u graag!
Onze webcare medewerker staat klaar voor u van Ma t/m Vr tussen 12.00-18.00

Contactgegevens

Entrada 500 Etage 4 nummer 16

1115 SE Amsterdam Duivendrecht

Telefoonnummer

E-mailadress

KvK nummer

80116000