Mesotherapie + ledtherapie

De Mesotherapy Hair LED is speciaal ontwikkeld om diverse hoofdhuid problemen tegen te gaan tevens activeert het de haarzakjes om weer gezonde haren te produceren waardoor het volume van het haar verbeterd wordt. 

Door onze jarenlange ervaring weten we dat bijna 90% van alle mannen en vrouwen vroeg of laat te maken krijgt met hoofdhuidproblemen zoals: Haarverlies, dunner wordend haar,Roos, psoriasis, seborrheic dermatitis, Eczeem of een droge hoofdhuid. De behandeling stimuleert de haargroei en bevorderd een gezonde bloedsomloop wat resulteert in een gezonde hoofdhuid.

De hoofdbestanddelen van de Mesotherapy Hair LED zijn peptides,Aminozuren & Vitamines die de kwaliteit van de hoofdhuid verbeteren. Ook is dit nodig om de haargroei en ook groeifactoren die follikels aanzetten tot het produceren van haar.

Tijdens de behandeling worden er actieve bestanddelen in de hoofdhuid ingesluisd. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de hoofdhuid verbetert. Hierdoor worden de haren dikker, steviger en blijven langer zitten. Elk haarzakje bevat 1 tot 6 haren. Door deze behandeling worden meerdere haren per haarzakje of slapende haarzakjes geactiveerd waardoor meer haar zichtbaar zal zijn. Indien het haar compleet weg is, dan zijn er geen follikels meer die gestimuleerd kunnen worden.

De producten die worden gebruikt zijn niet schadelijk,vegan, 100 % natuurlijk, vrij van siliconen en parabenen. Vooraf de behandeling wordt er een grondige hoofdhuid analyse gemaakt om zo het haartype en conditie van het hoofdhuid te bepalen. Hierna wordt er een indicatie gegeven van het aantal behandelingen en geadviseerd over de verzorging van uw haar.

De behandeling bestaat uit 5 unieke stappen die volledig worden afgestemd op uw hoofdhuidconditie en behoefte. Alvorens de behandeling reinigen wij de hoofdhuid om uw hoofdhuid te ontdoen van eventuele (shampoo) resten.

Wij adviseren de Mesotherapy Hair LED als u last heeft van onderstaande aandoeningen:

Roos

Bij roos is er sprake van een overmatige productie van huidcellen. Miljoenen mensen hebben deze chronische aandoening. De onmiskenbare symptomen van roos zijn witte, vette uitziende schilfers van dode huid die de haren en schouders bedekken, en een jeukende, schilferige hoofdhuid.

Vette Hoofdhuid

Vette hoofdhuid, gekenmerkt door een toestand van overactieve talgklieren. Hiernaast spelen leeftijd, geslacht en individuele hormoonspiegels een rol.
Seborrheic Dermatitis
Een vette hoofdhuid heeft de neiging het meeste last te hebben van roos, omdat een vette hoofdhuid de groei van gist ondersteunt. Seborrheic Dermatitis, of vette hoofdhuid/haar, komt niet alleen voor tijdens de tienerjaren maar ook op latere leeftijd. Er is een duidelijke toename in het aantal mensen met een vette hoofdhuid, vooral bij oudere mannen en vrouwen. Waarschijnlijk is dit hormoongerelateerd.

Droge hoofdhuid

Gekenmerkt door een strak gevoel van de hoofdhuid en droge huidvlokken die van de hoofdhuid vallen. De meest voorkomende oorzaken van een droge hoofdhuid zijn het klimaat, zwembaden, blootstelling aan de zon en agressieve shampoos die de natuurlijke talg op de hoofdhuid oplossen en teveel vocht onttrekken.

Psoriasis

Psoriasis is een chronische (langdurige) huid- en hoofdhuid ziekte. Psoriasis ontstaat wanneer huidcellen zich snel vermenigvuldigen onder het oppervlak van de huid en zich ophopen op het oppervlak voordat ze de kans krijgen om te volgroeien. Meestal duurt huidcelvernieuwing ongeveer een maand, maar met psoriasis vindt het proces slechts in een paar dagen plaats. Psoriasis zorgt voor een dikke rode ontstoken huid, bedekt met zilverachtige schubben, die meestal jeuken en pijnlijk aanvoelen. Psoriasis wordt verondersteld te worden veroorzaakt door voornamelijk een immuunstoornissen, genetische afwijkingen, infecties, stress of medicatie. Psoriasis lijkt iets vaker voor te komen bij vrouwen dan bij mannen.

Haarverlies

Een veelvoorkomende oorzaak van haaruitval bij vrouwen is telogeen haarverlies. Hierbij volgt het haar de normale haargroeicyclus niet meer. Bij telogeen haarverlies stoppen ineens heel veel haren tegelijkertijd met groeien. De haren komen in de overgangsfase en vervolgens in de rustfase, ook wel de telogene fase. Wanneer de haren in de telogene fase komen, vallen ze na gemiddeld vier maanden allemaal tegelijkertijd uit.

Acuut telogeen haarverlies

Er is een acute vorm en een chronische vorm van telogeen haarverlies. De acute vorm van telogeen haarverlies kan worden veroorzaakt door een plotselinge of heftige lichamelijke verandering. Denk bijvoorbeeld aan een bevalling, ernstige ziekte (bijvoorbeeld kanker), sterk verminderde voedselinname, operatie onder narcose, stress, bloedingen of een periode met hoge koorts.

Chronisch telogeen haarverlies

Als het haarverlies langer dan zes maanden aanhoudt, spreek je van chronisch telogeen haarverlies. De bekendste oorzaken hiervan zijn: schildklierafwijkingen, bloedarmoede, bepaalde geneesmiddelen (zoals bloedverdunners, maagzuurremmers, pijnstillers, betablokkers en chemotherapie), overmatige inname van vitamine A en ziekten aan de alvleesklier, lever en nieren. Telogeen haaruitval kan ook worden veroorzaakt door psychische stress. Een grote aanwezigheid van de stresshormonen cortisol en adrenaline kunnen namelijk de eiwitten in de haren aantasten. Gevolg is dat er zich melkzuur ophoopt in de haarzakjes, waardoor het haar zwakker wordt en sneller uitvalt.

Hormoon huishouden

Je oestrogeen- en progesteronspiegels dalen dan en je krijgt een relatief hogere testosteronspiegel. Ongeveer drie tot zes procent van de vrouwen jonger dan dertig lijdt aan erfelijke haaruitval. Boven de leeftijd van zeventig jaar heeft bijna elke vrouw een minder volle haardos.
Het blijkt dat leeftijdsgebonden haarverlies wordt beïnvloed door dezelfde factoren die ervoor zorgen dat je grijs wordt. In dit verouderingsproces wordt niet alleen de haar dunner, maar groeien er ook minder haren uit één haarzakje. Dit proces wordt beëinvloed door

Alopecia areata: pleksgewijze haaruitval of kaalheid

Alopecia areata is een aandoening waarbij de haarwortels op bepaalde plekken van de huid zijn aangetast, waardoor je één of meer ronde kale plekken krijgt. Meestal blijven de kale plekken beperkt tot de hoofdhuid, maar het kan in principe in alle behaarde lichaamsgebieden voorkomen. In de meeste gevallen herstelt de haargroei binnen enkele maanden tot jaren vanzelf. In sommige gevallen komt het haar niet meer terug of ontstaan er nieuwe kale plekken. Wanneer de gehele lichaamsbeharing verdwijnt spreek je van alopecia universalis of generalisata.
Hoe deze aandoening precies wordt veroorzaakt is onbekend, maar het kan te maken hebben met auto-immuunaandoeningen. Wanneer niet alleen je hoofd, maar zelfs je gehele lichaam haarvrij is, spreek je van alopecia universalis.

Alopecia androgenetica

Haaruitval door gevoeligheid voor het hormoon DHT
Een andere veelvoorkomende oorzaak van haaruitval of kaalheid bij vrouwen is alopecia androgenetica. Alopecia androgenetica ontstaat doordat de haarzakjes gevoelig zijn voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Wanneer te veel van het mannelijke hormoon testosteron wordt omgezet in DHT, verzwakt dit het haarzakje, wat kan leiden tot haaruitval. Testosteron wordt weliswaar het mannelijk hormoon genoemd, maar het heeft ook bij vrouwen een belangrijke functie. De gevoeligheid van de haarzakjes voor DHT is voor zowel mannen als vrouwen erfelijk bepaald.
Door de inwerking van DHT verzwakt het haarzakje en wordt de groeifase verkort van drie tot vijf jaar naar enkele maanden. Na elke groeifase wordt de nieuwe haar die uit het haarzakje groeit dunner, totdat het haarzakje afsterft en er geen haar meer terugkomt. Ook groeien er steeds minder haren uit een haarzakje. Wanneer dit bij veel haarzakjes gebeurt, dan wordt je haar steeds dunner. Het patroon van alopecia androgenetica is bij vrouwen anders dan bij mannen. Dat komt omdat de haarzakjes bij vrouwen minder gevoelig zijn voor DHT. Ook zijn de haarzakjes bovenop het hoofd bij vrouwen gevoeliger voor DHT; bij mannen zijn dat de haarzakjes in de inhammen en op de kruin.

Frontale fibroserende alopecia

Gelokaliseerde vorm van kaalheid aan de voorste haargrens
Frontale fibroserende alopecia (FFA) komt bijna alleen voor bij postmenopauzale vrouwen boven de leeftijd van 50 jaar. Bij deze vorm van haaruitval gaat het om een gelokaliseerde vorm van kaalheid aan de voorste haargrens, die vaak gepaard gaat met verlittekening. Hoe FFA precies ontstaat, is nog niet bekend. Gedacht wordt aan een auto-immuunreactie, maar daarnaast wordt een verband gelegd met het gebruik van synthetische UV-filters, zoals Oxybenzon. Ook lijkt frontale fibroserende alopecia verband te houden met de aandoening lichen planus. Dit is een ontstekingsziekte waarbij de (hoofd)huid is aangedaan.

Traumatische alopecia

Haarverlies veroorzaakt door externe factoren
Deze vorm van haarverlies bij vrouwen is het gevolg van externe factoren met een schadelijk (traumatisch) effect op de haarzakjes. Denk aan factoren als het permanenten, verven of te strak vastbinden van het haar. Het haar beschadigt hierdoor en breekt sneller af. De afgebroken haren kunnen vervolgens uitvallen, waardoor er in verhouding meer haren uitvallen dan aangroeien.

Kanker

Haaruitval is een van de bekendste bijwerkingen van de behandeling van kanker. Deze haaruitval is bijna altijd tijdelijk. Toch is het voor veel vrouwen heel moeilijk wanneer zij hun haar verliezen.
Niet iedere vrouw die een chemokuur of bestraling krijgt, zal haar haren verliezen. Dat hangt samen met:

  • Of je bestraling of een chemokuur krijgt.
  • Welk medicijn je krijgt.
  • Welke dosering van het medicijn je krijgt.
  • Of je nog andere medicijnen krijgt.
  • Haaruitval bij bestraling

Als je bestraald wordt, raak je alleen haar kwijt op de plek die bestraald wordt. Als dat je hoofd is, kun je je hoofdhaar of je wenkbrauwen verliezen. Hoeveel haar uitvalt, hangt af van de hoeveelheid straling die je krijgt en de grootte van de plek die bestraald wordt. Je merkt het meestal twee tot drie weken na de eerste behandeling.

Erfelijke factoren.

Hormonale factoren
Met name de omzetting van het mannelijk hormoon testosteron in dihydrotestosteron (DHT) speelt hierin een hoofdrol. Er zijn aanwijzingen dat deze hormonen de belangrijkste rol spelen in dunner wordend haar. Milde ontstekingen. Deze spelen in alle verouderingsprocessen een rol.
Denk hierbij aan roken, uv-straling en voedingsgewoonten.
Psychische stress. Met name langdurige stress speelt een rol in de stofwisseling van de huid en de haren.

Haaruitval bij chemotherapie

Haaruitval bij chemo is voor iedereen verschillend. Niet alleen hoeveel haar je verliest, maar ook waar en hoe snel je haren verliest kan verschillen van geval tot geval. Dit hangt af van een aantal factoren die niet allemaal bekend zijn. Vandaar dat je niet van tevoren kunt voorspellen of je haar uit zal vallen. Wel kun je kijken hoe groot de kans is dat je je haar zult verliezen. Dat doe je door te kijken naar de soort chemokuur en de hoeveelheid medicijnen die je krijgt.
Bij een chemokuur begint het haarverlies meestal 10 tot 17 dagen na de eerste behandeling. Sommige mensen zeggen dat ze enkele dagen eerder een soort ‘haarpijn’ voelen, alsof iemand hun haar in een paardenstaart heeft gedaan en die te strak aantrekt.Er zijn ook andere medicijnen waardoor je je haar kunt verliezen. Als je prostaatkanker of borstkanker hebt, krijg je soms hormonen toegediend. Hierdoor kan je haar wat meer gaan uitvallen.

Haargroei na chemotherapie
Na het bëindigen van een chemokuur groei het haar meestal vanzelf weer terug. Wel vertellen veel mensen dat het een wat andere structuur heeft dan voor de behandelingen. Als er sprake is van medicatie kan het zijn dat het haar minder krachtig wordt. Het kan dan zinvol zijn om de haarzakjes te ondersteunen met een behandeling Hair growth & fix therapy,dit bevat een natuurlijk preparaat dat voedingsstoffen zoals mineralen, vitamines en vetzuren voor de haarzakjes bevat.

Mesotherapy Hair LED is een behandeling die geen downtime kent.
Na een behandelsessie kunnen vrijwel alle werkzaamheden en activiteiten hervat worden. Het enige waar u op let is dat u de eerste dagen niet in natte ruimtes zoals een zwembad of sauna komt. Om het risico op bijwerkingen te minimaliseren wordt uw gezondheid uitgebreid besproken. Een specialist informeert naar de oorzaak van het haarverlies en eventueel andere behandelingen die u reeds heeft ondergaan. Op basis van de antwoorden wordt een behandelplan samengesteld en bepaald een specialist de bestanddelen die aan de injectievloeistof worden toegevoegd. Een shot kan meer dan 50 ingrediënten bevatten.

Haarverbetering

Hoe werkt de Mesotherapy Hair LED precies?

Mesotherapie behandelingen worden doorgaans uitgevoerd door ervaren specialisten. De behandeling is vooral effectief bij de aanpak van haaruitval die een gevolg is van Alopecia androgenetica. U neemt plaats in een comfortabele behandelstoel, waarbij u zich probeert te ontspannen. Gedurende de behandeling worden met behulp van een zogenaamde hairpen vitamines, aminozuren en mineralen in de haarzakjes ingesluisd. Het haarverlies wordt hierdoor verminderd. Door een verbeterde doorbloeding heeft de behandeling een positief effect op uw haargroei. Kleine (dons)haartjes kunnen zich, door toedoen van de samenstelling van de injectievloeistof, verder ontwikkelen tot sterkere haren.

Voor de behandeling

Om de omstandigheden zo schoon mogelijk te krijgen (haar kan je niet ontsmetten), moet je voor de behandeling je haar wassen en geen stylingsproduct in je haar aanbrengen.
Na de behandeling mag je je haar 24 uur niet wassen; dit om het product zo ongestoord mogelijk zijn werk te laten doen. De meso specialist kan u een bijpassende shampoo adviseren wat het effect van de behandeling versterkt.

Is de Mesotherapy Hair LED een pijnlijke behandeling?

Over het algemeen wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren. Het spreekt voor zich dat u de hairpen enigszins voelt, omdat er gebruik wordt gemaakt van kleine vibraties is de pijn minimaal. Bent u overgevoelig of bent u bekend met een lage pijngrens? Maak dit tijdig kenbaar bij de behandelend specialist. Van napijn is zelden sprake. Na een behandeling kunt u vrijwel alle werkzaamheden weer hervatten.

Kan de Mesotherapy Hair LED gecombineerd worden met een haartransplantatie?

Het is niet ongebruikelijk om de behandeling te combineren met een andere behandeling die haaruitval tegengaan. Het kan dan ook uitstekend samengaan met een haartransplantatie. Het voordeel van deze combinatie van behandelingen is dat uw bestaande haren door de Mesotherapy Hair LED gezonder en dikker kunnen worden. Daarnaast wordt door de behandelinge uw haaruitval gestabiliseerd, waardoor haren na een haartransplantatie minder snel uitvallen.

Wat zijn de risico’s en bijwerkingen van de Mesotherapy Hair LED?

De Mesotherapy Hair LED is een uiterst veilige cosmetische behandeling, met een minimale kans op risico’s en bijwerkingen. Het is, net zoals bij andere ingrepen, mogelijk dat zich een allergische reactie of een ontsteking voordoet. U kunt de kans op het ontstaan van bijwerkingen verkleinen door de tips en adviezen van de specialist op te volgen.

Contra indicaties

De volgende contra-indicaties gelden voor de Mesotherapy Hair LED:

  • Hypertofisch littekenweefse
  • Gebruik van anticoalgantia medicijnen
  • Bloedingen die moeilijk stollen.
  • Auto-imuun ziekten; epilepsie, diabetes, Herpes simplex, Bacteriele infecties, Ontstekingen van de huid en andere huidaandoening, schildklierziekte, ernstige lever of nierziekte, zwangerschap en tijdens de borstvoedingsperiode.

Mesotherapy Hair LED

60 minuten

Voor een optimaal resultaat

De Mesotherapy Hair LED is een behandeling die bij mannen en vrouwen kan worden toegepast. Voorafgaand aan de behandeling stelt de specialist samen met u een individueel behandelplan op. Afhankelijk van uw wensen en verwachtingen bestaat een behandelplan uit 6 tot 10 behandelingen in de opbouwende fase. Daarna wordt overlegd hoeveel behandelingen jaarlijks als ‘onderhoud’ geadviseerd worden.

Interval
2 weken

Nazorg

=

Uw hoofdhuid kan door de behandeling wat gevoelig zijn.

=

Wees voorzichtig met het aanraken van en wrijven over de behandelde huidoppervlakte.

=

Het is belangrijk om krabben te vermijden, dit kan immers tot wondjes leiden die in extreme gevallen ontstoken kunnen raken.

=

Gun de ingesluisde stoffen de kans om optimaal te kunnen werken.

=

Specialisten adviseren om de eerste 24 uur na de behandeling uw hoofd niet nat te maken en/of uw haar niet te wassen.

=

Zweten wordt eveneens afgeraden. Stel daarom een saunabezoek of een intensief uurtje sporten een paar dagen uit.

Wil u weten of deze behandeling effectief is voor u? In een gratis en vrijblijvend intakegesprek nemen we de mogelijkheden met u door!

Reviews

Ik ben enorm tevreden over de haargroei behandelingen, ik had voornamelijk last van haaruitval bij mijn haarlijn, inmiddels groeien er allemaal babyhaartjes!

Sita Siemons

Mesotherapie + ledtherapie

De behandeling voor mijn haaruitval heb ik als effectief ervaren, jammer dat de thuis-gebruik producten altijd zo snel zijn uitverkocht, ik vind ze erg fijn.

Naima Amchar

Mesotherapie + ledtherapie

I LOVE IT!
De medewerker had enorm veel kennis over de hoofdhuid en heeft mij hier zeker mee geholpen, jullie hebben er een klant bij!

Ghislane El

Mesotherapie + ledtherapie

De behandeling is werkelijk boven mijn verwachting!
Er groeien allerlei nieuwe babyhaartjes en mijn haar voelt erg dik aan.
Tot de volgende behandeling!

Ransjoen Sital

Mesotherapie + ledtherapie

Ik was aan het begin nogal sceptisch over de behandeling, samen met mijn dochter zijn we toch langs een consult langs geweest. Ik ben erg blij met de haargroei behandelingen van Doctorsculpt, het haaruitval is inmiddels volledig gestopt en breekt niet meer af.

Nur Kaya

Mesotherapie + ledtherapie

Wegens medicijn gebruik met hormonen heb ik helaas erg veel last gehad van haaruitval en kale plekken. Inmiddels zijn de inhammen volledig gevuld en heb ik kosteloos haarverzorging voor thuis meegekregen.

Sonja El Kartoui

Mesotherapie + ledtherapie

Contactformulier

Indien u vragen heeft helpen wij u graag!

Openingstijden

Dinsdagen, Zaterdagen en Zondagen tussen 10.00 en 19.00

Onze webcare medewerker staat klaar voor u van Ma t/m Za tussen 12.00-18.00

Wij zijn ook te bereiken via Whatsapp chat op 06-45540307

Contactgegevens

Entrada 500 
1115 SE Duivendrecht

Etage 4 | Nummer 16
Om toegang tot het gebouw te krijgen dient u bij beide deuren de volgende code achter elkaar in te voeren: 8827OK6644OK

Nabij het metrostation Van Der Madeweg is er parkeerruimte beschikbaar.
Let op: U kunt niet parkeren op het bedrijventerrein.

Telefoonnummer

E-mailadress

KvK nummer

80116000